klacken


Ett par riktiga sköningar från Zara.
Detta är den ultimata högklackade sandaletten just nu.
Den har liksom allt som en sandalett ska ha.
Lite platå, svart, skinn, kul klack(trekantig) och känns väldigt Carrie.

Make-up för män

Make-up för män ska abslout inte märkas. Den ska endast förbättra på ett naturligt vis. Smink kan göra att du ser lite fräschare ut än vanligt vid speciella tillfällen, genom att till exempel dölja blämmor och mörka ringar under ögonen. Här nedan kommer jag att tipsa om hur man får till en bra make-up som inte syns, men bara gör att du ser pigg och fräsch ut.
Make-upen på huden ska läggas på i ett flertal lager, längst in läggs bronzern, och man avslutar med ett lätt puder.


Bronzer
En bronzer är en fuktighetskräm som ger lite färg åt huden, utan att täcka som en foundation. Denna läggs under en concealer, och den smörjs in som en vanlig hudkräm.

Concealer
Concealern är en täckprodukt som man bara ska använda på utvalda problemområden för att ge en jämnare grund. Den döljer till exempel prickar i ansiktet och mörkar ringar under ögonen. Applicera med en pensel för att inte få bakterier i själva produkten, och jobba ut med fingrarna eller med en svamp.

Foundation
Foundation är en underlagskräm som också den är täckande. Den ger huden en jämn och fin yta och hjälper även sminket att fästa bättre. En foundation ska INTE göra huden brunare, utan man ska använda en med samma hudton som en eget ansikte. Prova i ansiktet, och jämför med halsen, så att du får rätt nyans. Det finns både fasta och flytande foundations. Foundation kan appliceras med antingen pensel, svamp eller med fingrarna.

Puder
Pudret fixerar underlaget och ger ansiktet en matt finnish. Om man använder en flytande foundation bör man använda puder efteråt, för att hindra den från att börja flyta igen efter ett tag. Använd en stor puderborste och arbete uppifrån och ned, i skäggväxtens riktning. Pudra inte runt ögonen, då pudret gärna placerar sig i de fina vecken i dessa områden. Ju mindre puder, desto bättre, och om du har längre skäggstubb så rekomenderar jag att du skippar pudret i de områdena helt.

Krämpuder

En foundation kan också komma i kompakt puderform, och då kallas det krämpuder. Det är alltså foundation och puder i ett. Det appliceras med hjälp av borste eller svamp i hela ansiktet. Val av nyans ska även här vara så nära det naturliga som möjligt.

Blusher
Blusher, eller rouge som det också kallas, används för att ge färg eller markera ansiktsdrag. Använd en borste och lägg en tunn linje under kindbenet, dock inte för långt fram, och skugga uppåt – max över halva kinden. Gå över med en svamp och tona. För skarpare käklinje lägger du blushern i vinkeln under benet, så långt in som möjligt. Nyansen ska vara brun och neutral, dock inte för röd.

Solpuder
Solpuder, som även kallas bronzpuder är ett brunare puder som du kan applicera för att få lite mer färg. Använd en puderborste. Det är väldigt viktigt för killar att det är ett matt puder, alltså att det saknar skimmer, och tänk på att ta lite på halsen också, ifall brännan falerar även där.

Detta är en komplett guide till den perfekta manliga make-upen, som kan kompletteras med bland annat ögonbrynsskugga, mascara och läppbalsam med minimal glans, för ett intensiva intryck.
Här nedan följer en lista på de produkter som jag personligen tycker funkar bäst.

Bronzer - Gaultier ”Le male” Better Than Tan, 340 kr.
Concealer - Youngblood, Ultimate Concealer, 325 kr
Foundation - Lancôme, Color Ideal N°07 Beige Caramel, 399 kr
Puder - Make Up Store, Loose Powder, 229 kr
Krämpuder - Mënaji Anti Shine HPDV Powder light, 225 kr
Blusher - Make Up Store Blush Color Sand, 135 kr
Solpuder - Christian Dior, Dior Bronze Essential Bronzing Powder, 395 kr

Är man osäker skulle jag rekomendera ett besök på Make Up Store, där deras kunniga personal hjälper dig att hita rätt i djungeln av olika make-upartiklar.

efter en pause?

Kommer det något mer på denna bloggen?

Ja, klart det gör!
Jag och Robin behöver lite ny inspiration och sen bara BOOOOOM,
så kommer det att finnas sköna inlägg på denna sidan igen!

Håll kolla på våra personliga bloggar.
Robin Sundin
elin.e

RSS 2.0