Sunpreparation!

Efter en lång och mörk vinter är det lätt hänt att man överdoserar med solstrålarna i början. Därför är det superviktigt att skydda hela kroppen med rätt slags produkter. Därför tipsar vi om hur du bäst rustar dig för sommarsolen!

Skrubba fram färgen
För att få en jämn och vacker solbränna som varar länge är en väl förberedd hud A och O. Rengör på djupet och bli av med alla döda hudceller med hjälp av en skön skrubb. Testa till exempel Moringa Body Scrub från The Body Shop, 239 kronor, en kroppspeeling som tar bort döda hudceller och återfuktar huden.

Skydda huden
Smörj in solskyddskrämen rikligt över hela kroppen innan du går ut i solen. Upprepa också flera gånger under dagen, inte minst efter att du badat. Välj en solprodukt som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Prova till exempel L'Oréal Expertise Milk Spray Mist Spf 15, cirka 142 kronor. En solspray som är lätt att applicera och skyddar huden.

Solskydd för håret
Glöm inte bort ditt hår, som liksom hduen behöver skyddas mot de starka solstrålarna. Särskilt färgbehandlat hår har en tendens att förlora färgen i solen. Därför är det en bra idé att investera i en sjal eller hatt att dölja håret med, helst i kombination med UV-skyddande hårprodukter. Testa exempelvis BC Sun Guardian UV-Protection Spray, 149 kronor, som både skyddar mot skadliga strålar och återfuktar håret.

Vackra sommarfötter
Torra fötter med spruckna hälar och förhårdnader rimmar illa med somriga sandaletter! Skäm bort dina fötter med ett mjukgörande fotbad och skrubba bort den döda huden. Återfukta sedan huden med en skön fotkräm och sätt på ett par tunna bomullsstrumpor, så blir dina fötter återfuktade på djupet. Budgetfavoriten är intensivkräm för torra fötter som motverkar spruckna hälar från Aco Special Care, 79 kronor.

Solsäker makeup
Glöm den gamla devisen om att smink och sol inte passar ihop! Sminkprodukter med solskyddsfaktor blir allt vanligare och är supersmarta i sommartider. Inte nog med att du ser fräschare ut, din hud skyddas samtidigt mot solstrålarna. Testa till exempel Lancôme Photogenic Lumessence Light Mastering & Smoothing Makeup Foudnation spf 15, 380 kronor.

Lugnande återfuktning
En hud som varit utsatt för starka solstrålar över dagen behöver återhämta sig under natten. Investera i en skön after sun-lotion som lugnar huden och dämpar eventuella rodnader. Återfukta din hud och ge den ett vackert skimmer med Biotherm After Sun Oligo-Thermal Sparkle Cream, 270 kronor.
image70image71

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0